G7, EL nõuab välisjõudude kohalolekut Tigrays "sügavalt häirivaks ja destabiliseerivaks"; MSF hoiatab murettekitava alatoitluse eest

eritrea Etioopia Tigray
"Alatoitumise määr oli 26.6% ja enam kui 6% lastest oli tõsine äge alatoitumus." MSF. Foto: MSF

Seitsmeliikmelise rühma (G7) välis- ja arenguministrid ning Euroopa Liidu kõrge esindaja nimetasid „välisjõudude kohalolek Tigrays sügavalt häirivat ja destabiliseerivat”.

A välja antud ühisavaldus pärast G7 ja ELi kohtumist ütlesid kaks plokki, et nad "tunnustavad Etioopia ja Eritrea valitsuste teadet, et Eritrea väed taganevad Tigrayst, kuid on endiselt mures, et see pole veel alanud".

"Taganemisprotsess peab olema kiire, tingimusteta ja kontrollitav."

G7 ja ELi avaldus on teine ​​nii mitme nädala jooksul. 02. aprillil kutsusid nad üles "vägivalla lõpetamisele" Tigrays ja "selge kaasava poliitilise protsessi loomisele, mis on vastuvõetav kõigile etioplastele, sealhulgas Tigray elanikele ja mis viib usaldusväärsete valimiste ja laiema riikliku lepitusprotsessini".

‼ ️ Meie meeskonnad jälgivad murettekitavaid tasemeid #alatoitumine laste seas skriiniti rasedaid ja imetavaid emasid mobiilikliinikutes maapiirkondades kogu Loode tsoonis #Tigray Piirkond.

Järgige seda lõime ⬇️ (1/6)

- Lõuna-Aafrika MSF (@MSF_southafrica) Võib 5 2021

Viimane avaldus ilmus piirideta arstide (MSF) hoiatuses, et selle "meeskonnad jälgivad murettekitavat alatoitumise taset Tigray regiooni loodevööndi maapiirkondade maapiirkondade mobiilikliinikutes läbi vaadatud laste, rasedate ja imetavate emade seas".

"Ühes meie kliinikus oli 12% kõigist skriinitud lastest äge alatoitumus, mis tähendab, et nad on väga alakaalulised. Alatoitumise tegelik ulatus jääb paljudes piirkondades teadmata ... ”

MSF

MSF ütles, et viimase kahe nädala jooksul 309 lapsest, kes tulid ühte selle kaugkliinikusse, oli „alatoitumise määr 26.6% ja enam kui 6% lastest oli raske äge alatoitumus. See nõuab kohest tähelepanu, ”öeldi. „Kuid need andmed varjavad mõnedes piirkondades isegi alatoitluse tasemeid. Ühes meie kliinikus oli 12% kõigist skriinitud lastest äge alatoitumus, mis tähendab, et nad on väga alakaalulised. Alatoitumise tegelik ulatus jääb paljudes piirkondades teadmata, kuna humanitaarorganisatsioonid pole paljudesse küladesse jõudnud. Toidupuuduse tase on erinevates kohtades väga erinev. Mõnedel inimestel on endiselt juurdepääs turgudele / elatusvahenditele, teistel aga mitte. Oleme oma 7 maapiirkonna patsientide käest kuulnud, et nad ei pääse toiduainete jaotamisse. Meie meeskonnad on tunnistajaks ebapiisavale ja ebaproportsionaalsele abi andmisele. Kuigi rohkem organisatsioone on saatnud meeskondi Tigraysse, ei reageeri vaevalt kunagi suuremate linnade kaugemale, jättes tuhandeid inimesi humanitaarabita. "

" Kutsume kõiki osapooli üles viivitamatult lõpetama vaenutegevus, tagama tsiviilisikute kaitse ning austama inimõigusi ja rahvusvahelist õigust, samuti meediavabadust ja juurdepääsu… ”

G7 ja EL

G7 ja ELi ühisavaldus

Tuletame meelde oma 2. aprilli 2021. aasta avaldust olukorra kohta Tigrays ja oleme jätkuvalt sügavalt mures jätkuva vägivalla ning süvenevate humanitaar- ja inimõiguste kriiside pärast. Mõistame hukka tsiviilisikute tapmise, vägistamise ja seksuaalse ekspluateerimise ning soolise vägivalla muud vormid, religioosse ja kultuuripärandi mälestiste hävitamise ja rüüstamise ning sadade tuhandete tiigrailaste ja eritrealaste pagulaste sunniviisilise ümberasustamise. Me tervitame Etioopia inimõiguste komisjoni ja ÜRO inimõiguste ülemvoliniku büroo vahel sõlmitud kokkulepet uurida inimõiguste rikkumisi ja rikkumisi. Kutsume kõiki osapooli üles viivitamatult lõpetama vaenutegevus, tagama tsiviilisikute kaitse ning austama inimõigusi ja rahvusvahelist õigust, samuti meediavabadust ja juurdepääsu ning vastutama inimõiguste rikkumiste ja rikkumiste, sealhulgas seksuaalvägivalla eest vastutavaid isikuid. Kutsume konflikti osapooli üles pakkuma kohest ja takistusteta juurdepääsu humanitaarabile, arvestades süvenevat toidupuudust. Välisjõudude kohalolek Tigrays on sügavalt häiriv ja destabiliseeriv. Tunnustame Etioopia ja Eritrea valitsuste teadet, et Eritrea väed taganevad Tigrayst, kuid oleme jätkuvalt mures, et seda pole veel alustatud. Taganemisprotsess peab olema kiire, tingimusteta ja kontrollitav. Kutsume üles kehtestama Tigrays selge kaasav poliitiline protsess. Oleme jätkuvalt pühendunud Etioopia ühtsusele ja territoriaalsele terviklikkusele. Samuti nõuame Etioopias laiemat kaasavat poliitilist protsessi, et võimaldada usaldusväärseid valimisi ja laiemat riiklikku lepitust.

 

Jäta vastus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Kohustuslikud väljad on märgitud *